Liofilchem

Liofilchem-logo Liofilchem e италианска фирма производител на   сухи хранителни среди, хранителни среди, готови за употреба, антибиотични дискове, Е-тестове (за изпитване на минималната инхибираща концентрация), диагностични тестове за идентификация на микроорганизми. Фирмата предлага предлага продукти, които са подходящи както за работа в областта на клиничната микробиология, така и в сферата на микробиология на храните, фармацевтичните предприятия и много други.

 

 

 

 

 

MIC тестове за определяне на минимална подтискаща концентрация

mic_loginLiofilchem® MIC стриповете са качествени тестове за определяне на минимална подтискаща концентрация  (MIC) на антимикробиални агенти срещу микроорганизми за насока при определяне на правилното лечение при пациенти  и за идентифициране на резистентни щамове.

Liofilchem® MIC стриповете са произведени  от специална висококачествена хартия импрегнирана с предефиниран концентрационен градиент на антибиотици.
На едната страна на стрипа е изобразена  MIC скала в µg/mL код идентифициращ антимикробния агент. Liofilchem® MIC стриповете се предлага в широка гама антибиотични конфигурации, в блистери с различен брой стрипове- 10,30 и 100. 

backgroundimage_3

Принцип на метода

Когато  Liofilchem® MIC се поставят върху инокулирана агарова повърхност, приложеният експоненциален градиетнт на антимикробния агент се трансферира върху  агаровия матрикс. След 18 или повече часа инкубация се образуват симетрични  елипси  центрирани по дължината на стрипа.  Минималната позтискаща концентрация се отчита директно от скалата  в  µg/mL, в точката където ръба на елипсата се пресича със стрипа.
Допълнителна информация за стриповете можете да намерите

Системи за идентификация и определяне на чувствителност

Кликнете върху снимките за повече информация
EnteroPluri-Test система съдържаща специални среди позволяващи идентификацията на   Enterobacteriaceae и други грам отрицателни, оксидазо негативни бактерии.
3
Повече допълнителна информация може да намерите ТУК.